Estudi de la millora del transport públic a la comarca del Moianès

Divendres, 31 de de gener de 2020 a les 00:00

Per nodrir aquest estudi des de la visió ciutadana, el Consell Comarcal del Moianès va elaborar a finals de l’any 2019 i a principis del 2020 dues enquestes sobre la millora del transport públic a la comarca.

Aquesta eina de participació es va dur a terme per tal que la ciutadania pogués avaluar diversos paràmetres del transport públic al Moianès. D’aquesta manera, es podran detectar les necessitats dels habitants de la comarca per després poder proposar a la Generalitat de Catalunya les millores corresponents.

Les enquestes, que també van comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, estan incloses dins l'estudi de Millora del Transport Públic al Moianès. Es tracta d'un seguit de preguntes molt breus que fan referència a la mobilitat que va realitzar durant l'últim dia que es va desplaçar entre setmana (de dilluns a divendres) i el cap de setmana (dissabte i/o diumenge). Van ser unes enquestes anònimes on es garantia que únicament s'utilitzarien les dades facilitades amb l'objectiu d'analitzar el transport públic del Moianès. 

Alguns dels principals objectius de les enquestes van ser: que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real; que tots els municipis tinguin accés mitjançant transport públic al seu CAP o a l’Hospital comarcal de referència; millorar de forma global la connexió dels municipis amb la seva capital comarcal i altres municipis de la mateixa comarca o de comarques veïnes; crear nous serveis on la demanda ho justifiqui; millorar la cobertura territorial (noves parades) aprofitant els serveis de transport escolar; millorar la coordinació horària entre serveis de transport públic; millorar la informació integrada de la xarxa de transport públic.

Resultats: 

- Els resultats del procés es troben en el document pdf adjunt.

Darrera actualització: 03.03.2020 | 00:19