Castellterçol

Encant i personalitat a cada racó

Castellterçol, situat a l’extrem sud de la comarca del Moianès, ha nascut dalt un turó. Molts indrets del terme són una talaia sobre la comarca i muntanyes importants com el Montseny, Montserrat o el Pirineu. El municipi està esquitxat de masies i envoltat de camps i boscos, i té, com a guardià singular, el castell de Castellterçol. Actualment hi viuen 2.736 habitants (segons dades dels padrons municials - gener del 2023).

El poble ha tingut dues crescudes històriques importants que li han donat personalitat. Una al segle XVII, gràcies al tèxtil i a la indústria del gel. L’altra amb l’arribada de l’estiueig. En són testimonis el curiós rentador de llana del Roquer i una dotzena de robustes poues de gel, nombroses llindes de pedra del casc antic o els casals elegants de la primera meitat del segle XX.

El municipi viu del comerç i el turisme, els serveis i una petita indústria, especialitzada sobretot en l’alimentació. Al cabàs el podem omplir de xai ecològic i embotits tradicionals,  conserves de bolets, tòfones i mel,  bombons i pastisseria selecta, hamburgueses vegetals i plats precuinats.

El poble presumeix de tenir entitats molt actives i festes de gran tradició. Entre elles, l’Escudella o la Dansa de Castellterçol, declarada d’Interès Nacional. A la plaça Prat de la Riba  es pot visitar la casa-museu on va néixer i morir aquest cabdal polític català.    

Enllaç amb la web de l'Ajuntament http://www.castelltersol.cat

Darrera actualització: 22.02.2023 | 11:58
Darrera actualització: 22.02.2023 | 11:58