Museu de Moià - Parc Prehistòric de les Coves del Toll

Les COVES PREHISTÒRIQUES del Toll, al Moianès, són unes de les coves prehistòriques d’Europa més riques en fauna del QUATERNARI. Visiteu les coves del Toll i el Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià per a saber més sobre la fauna del quaternari d'ara fa uns 100.000 anys i la presència humana durant l'Edat de Pedra.

Raó social:

Ajuntament de Moià

Forma de constitució:

Altres

Xarxes socials:

Facebook: https://ca-es.facebook.com/Museu-Muncipal-Coves-del-Toll-673523972773511/

Twitter: https://twitter.com/CovesdelToll

Instagram: @covesdeltoll

I WhatsApp

Descripció de l'activitat:

Amb la visita al Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià (d'accés gratuït amb l'entrada de les Coves) podreu ampliar la vostra visita de les Coves del Toll contemplant part de les restes trobades al complex de les Coves del Toll, Toixoneres i altres jaciments prehistòrics de la comarca.

No només podeu venir a Moià a conèixer millor la prehistòria, sinó també podeu conèixer moments de la història del nostre país. El Museu arqueològic de Moià està ubicat a la casa natal de Rafael Casanova. És la casa on va néixer l’any 1660 en Rafael Casanova, Conseller de la Ciutat de Barcelona i heroi de la defensa d’aquesta durant el setge de la ciutat per les tropes borbòniques el 1714. Actualment, la casa és el Museu Rafael Casanova.

A part de les restes trobades a la cova prehistòrica del Toll exposades al museu arqueològic i paleontològic de Moià, hi ha altres exposicions a visitar. Per una banda, hi trobem documentació i objectes de l’època de Rafael Casanova. I, per altra banda, trobem l'Arxiu històric de Moià (història i documentació de Moià) que té un fons notarial important, amb documentació des de l’any 1276 fins el 1700. Així mateix, hi ha 1.200 pergamins inventariats, de contes, compra i venda, testaments,...: el més antic, data del 1.080.

Descripció més ampliada:

COVES DEL TOLL:

Són unes coves prehistòriques situades a Moià (Barcelona) a la Catalunya central que tenen un total de 1.148 m. de profunditat, la part visitable és de 180.55 m. i té forma de L.

  • GALERIA SUD (108 m.): Zona ocupada per l’home prehistòric.
  • GALERIA EST (80,55 m.): Vorejant, travessant o passant per sobre del curs fluvial, l’aigua freda i cristal·lina (riu intermitent).

MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALENTOLÒGIC:

En l'exposició permanent del Museu Municipal de Moià s'exposen part de la gran col·lecció paleontològica i arqueològica amb restes trobades als jaciments prehistòrics de les Coves del Toll, cova de les Toixoneres i dòlmens del nostre municipi.

El museu arqueològic està organitzat en diferents espais temàtics que, a partir de les restes trobades a les Coves del Toll, permeten estudiar la prehistòria al Moianès.
El museu està concebut amb un caire molt didàctic.

⇒ Amb l'entrada de la visita guiada a les Coves del Toll, l'accés al museu és gratuït. En cas contrari, l'entrada es regeix per les taxes regulades de la Generalitat de Catalunya ja que està ubicat al segon pis de la Casa natal de Rafael Casanova, també visitable.

Any inici activitats:

1935

Feu espectacles oberts al públic:

Àmbit cultural:

- Arts visuals (pintura, ceràmica, fotografia, dibuix, videoart...),- Arts escèniques (teatre, dansa, titelles, circ, màgia...),- Música (concerts, musicals, òpera...),- Cultura popular (Artesania, imagineria festiva, danses populars,...),- Literatura, publicacions i formació (llibres, revistes culturals, recerca, estudis, formació cultural...)

Espectacles:

- Espectacles teatrals,- Espectacles d'audició,- Espectacles musicals,- Manifestacions festives de caràcter cultural i tradicional,- Altres espectacles

Públic destinatari:

- Públic infantil,- Públic juvenil,- Públic adolescent,- Públic adult,- Públic familiar,- Tot tipus de públic

C/ Rafel Casanova, 8 - 08180 Moià - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938209134
Adreça electrònica: info@covesdeltoll.com
Horari:  
Coves del Toll:
- Dijous i Divendres de 10:30h a 14:00h
- Dissabte i Diumenge: de 10:30h a 19:00h

Museu de Moià:
- Dijous i Divendres: de 10:30h a 14:00h
- Dissabte: de 10:30h a 14:00h i de 15:30h a 18:00h
- Diumenge: de 10:30h a 15:00h
Darrera actualització: 28.09.2020 | 15:55