Sistema d'Alertes de Protecció Civil, per situacions d'emergència greu basat en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

Divendres, 21 d'abril de 2023 a les 09:00

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya - Protecció Civil, ha posat un funcionament un sistema d'alerta per situacions d'emergència greu basat en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada. 

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. 

 

En el cas del Moianès, s'ha previst una prova pilot el dia 27 d'abril, a partir de les 11h, on tota la ciutadania rebrà un missatge al telèfon mòbil. 

- En aquest enllaç trobareu un tutorial de: Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil. 

- I en aquest enllaç trobareu l'enquesta, que podreu respondre a partir del dia 27 d'abril, i que permetrà valorar la prova i detectar incidències  / Si ho preferiu us podeu descàrregar l'enquesta en el codi QR.

 

El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema tindrà un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població. Això implica una important tasca informativa per donar a conèixer a la ciutadania aquest nou sistema. Per això, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha engegat una àmplia campanya de difusió a través de mitjans de comunicació, de material web i xarxes socials i de proves d’enviament.

______________________

En el cas de la comarca del Moianès, s’ha previst una prova el dia 27 d’abril, a partir de les 11 h, en el marc de la prova per a tot el territori de Girona i Catalunya Central. Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Trobareu 

 

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics:

Preguntes freqüents, un document que aplega 50 preguntes i respostes.

 Tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil.

Enquesta, que permetrà valorar la prova i detectar incidències - l'enquesta es troba tancada fins el 27 d'abril. 

Materials divulgatius: cartells, materials per a xarxes socials, falques, etc.

 

Darrera actualització: 21.04.2023 | 16:17