Monogràfic de drogues i ús de pantalles

Dilluns, 22 d'abril de 2024 a les 00:00

El Consell Comarcal del Moianès us presenta el Monogràfic de drogues i l'ús de pantalles, sobretot adreçat a famílies i persones educadores.

El contingut d'aquest monogràfic s'ha eleborat amb l'equip tècnic de Consell i professionals experts de la Cooperativa Eines, serveis socioeducatius, SCCL, amb l'objectiu de facilitar recursos educatius, preventius i de reducció de riscos a la comarca. 

L'ús per part del col·lectiu jove de substàncies estimulants, relaxants o sedants, tant aquelles legalitzades com les que no, i l'ús de les pantalles per a un ús recreatiu i de relacions socials són temes que preocupen a famílies, persones educadores, i a la comunitat científica, i que desperten moltíssims debats. Tothom té una experiència, uns valors, uns principis religiosos i un bagatge cultural diferent amb relació a les drogues i les pantalles. 

Dins el Pla de Salut comarcal 2022-2025 i del Pla de prevenció del consum de drogues i l'ús problemàtic de pantalles 2022-2025, aprovats pel Consell Comarcal del Moianès, s'inclou poder proporcionar informació i eines a les famíliesi a les persones educadores per tal de poder acompanyar a les persones joves de la manera més informada i reflexiva possible en la prevenció i l'ús responsable de les substàncies i dels dispositius electrònics. 

El contingut d'aquestes pàgines, si bé no podem pretendreque generi un consens immediat, sí que esperem que aporti reflexió, informació contrastada i algunes idees concretes de com dialogar sobre aquest ventall de temes amb els fills i filles o amb l'alumnat adolescent. 

Com que l'espai d'aquest monogràfic és limitat, aquest s'acompanya d'enllaços, recursos i d'una versió ampliada en format digital que trobareu en el següent enllaç o escanejant el codi QR que s'inclou en el mateix monogràfic: 

https://drive.google.com/drive/folders/10RrFJ8RhLvt9y_Qr43lTcsEi_fiCuazJ?usp=drive_link

També podeu descarregar-vos el monogràfic en format PDF en aquesta mateixa pàgina. Esperem que gaudiu de la lectura i que generi en el vostre entorn debats ptofitosos que permetin a cadascú educar amb més confiança i eines. 

Darrera actualització: 23.04.2024 | 16:39