El Consell Comarcal del Moianès obté el Segell infoparticipa de Qualitat i Transparència de la comunicació pública local

Divendres, 7 de de maig de 2021 a les 00:00

El Consell Comarcal del Moianès és el segon any que obté aquest segell, enguany amb una puntuació del 92% d’acompliment dels seus indicadors.

El proper 10 de maig, a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona, es farà el lliurament del Segell Infoparticipa que premia la qualitat i transparència de la comunicació pública local. 

 

El Segell Infoparticipa és un reconeixement a la transparència dels webs de l’administració pública local, que es basa en els indicadors del Mapa Infoparticipa: https://www.mapainfoparticipa.com/index/home/; un producte elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, resultat d’haver desenvolupat i validat el Mapa de les bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

En el Cas dels Consells Comarcals hi ha 49 indicadors a assolir (dels quals el Consell Comarcal del Moianès n’ha assolit 45), segmentats en dos grans blocs; el primer són indicadors de transparència de la Institució, des d’informació dels i les representants polítics fins a informació de com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics, i  el  segon bloc lligat a eines, informació i accés per a la participació ciutadana.

El proper dilluns dia 10 de maig es celebra l’acte de lliurament de guardons del Segell Infoparticipa 2020 a Catalunya – 8a edició, que tindrà lloc a les 5 de la tarda, a l’Auditori de la UAB.

Aquesta edició s’atorga el Segell infoparticipa a 121 ajuntaments i a 11 Consells Comarcals.

Des del Consell Comarcal n’estem molt satisfets i seguim treballant per la qualitat i la transparència de la comunicació pública.

Darrera actualització: 07.05.2021 | 17:05