Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

Dijous, 18 de de maig de 2023 a les 00:00

Dins la xarxa d'Oficines Comarcals d'impuls a la Transició Energètica (OCTE), l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Moianès (OCTEM) particpa en la redacció del PLATER (Pla Territorial Sectorial per la implementació d'Energies Renovables). El PLATER pretén ordenar els projectes d'energies renovables en el territori. 

S'ha obert el termini pel procés de participació pública prèvia del PLATER, que és obert a tota la ciutadania.  Hi pots participar clicant en aquest enllaç. 

Termini obert fins el dia 4 de juny.

 

La iniciativa del PLATER és per acord de del Govern de Catalunya, impulsat a través del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

Els objectius de la planificació del PLATER es basen en un nou model energètic innovador, competitiu, descentralitzat, distribuït i de proximitat, autòcton, participatiu, democràtic, saludable, de confort i socialment inclusiu a mitjà i llarg termini. 

 

El PLATER disposa de dos tràmits de participació: 

- Consulta Pública Prèvia: destinada a la ciutadania en general. 

- Consulta preliminar a entitats i administracions afectades dins del procediment d'Avaluació Ambiental Estratègica: l'Òrgan Ambiental és qui inicia aquesta consulta prelimibar i estableix un llistat d'entitats i administracions afectsdes. 

 

S'ha obert el termini pel procés de participació pública prèvia al PLATER. 

Per altra banda, el procés de consulta preliminar a entitats i administracions s'obrirà en breu. El calendari pot anar bastant paral·lel a la consulta ciutadana. S'informarà dels terminis de participació. 

 

 

 

Darrera actualització: 18.05.2023 | 16:06