Campanya 8M al Moianès

Divendres, 8 de març de 2024 a les 00:00

Coneixes aquestes dones? Fem-les visibles!

Al nomenclàtor dels carrers dels deu municipis del Moianès s’hi han trobat només 11 carrers dedicats a dones per ara.

Algunes d’elles són dones amb molt reconeixement com Mercè Rodoreda, Victòria dels Àngels o Montserrat Roig. També trobem algunes dones que han estat referents a la comarca:

Agnès Armengol i Altay. Nascuda a Sabadell el 1852. Escriptora, activista cultural, música i compositora. Va contribuir, entre d’altres, a ressuscitar el Ball del Ciri i la Dansa de Castellterçol. Té un carrer amb el seu nom a Castellterçol.

Conxita Capsada Palomas. Nascuda a Castelladral (actualment Navàs) el 1955. Primera dona en exercir com a metgessa als municipis de Calders i Monistrol de Calders des de 1980 a 2015. En l’actualitat jubilada i membre de l’Associació Cultural de la Dona de Calders. Té un carrer amb el seu nom a Monistrol.

Maria Cuffí i Canadell. Nascuda a Barcelona. Mestra de primària i secundària. Professora de l’Escola Pública de Moià a les aules de nenes de 3 a 14 anys i de noies de secundària des de 1951 fins a 1970. Té un carrer amb el seu nom a Moià.

 

El 2020, el municipi de Monistrol de Calders va dedicar dos carrers més a dones rellevants: Roser Ribera Icart (infermera de la població fins al 2015) i Conxita Forcada (mestra de l’escola pública de primària)

Amb el compromís de visibilitzar dones que han fet història al Moianès, durem a terme pròximament un treball per identificar i reconèixer-les a través del nomenclàtor de carrers i equipaments, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca.

#donesdelmoianes

#seguimobrintcami 

#donesdelmoianes 

#8M 

#8MAlMoianès 

#Moianès

Darrera actualització: 18.03.2024 | 11:39