El Consell Comarcal del Moianès comença el projecte SIT UP a les escoles del Moianès

Dijous, 17 de novembre de 2016 a les 14:05

El Consell Comarcal del Moianès comença el projecte "SIT UP", l'ALÇA REPOSAPEUS - APRENEM A SEURE BÉ A LES ESCOLES DEL MOIANÈS

Aquest mes de novembre 9 escoles del Moianès participen el projecte SITUP, l’alça reposapeus amb l’objectiu de posar en valor la higiene postural i la consciència de la salut.

Aquesta iniciativa impulsada per l’Àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Moianès i finançada el 100% per l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona té com a objectiu millorar el benestar dels alumnes fent adaptable el mobiliari escolar en l’edat de creixença física dels alumnes i també donar la possibilitat als alumnes d’aprendre a conèixer el seu cos i fer-se’n responsables i a cuidar-lo.

Aquest projecte ja s’ha implantat a diferents escoles de Catalunya, aquest curs escolar 2016-2017 el Moianès ha estat escollit com a comarca pilot per poder executar aquest projecte a nivell comarcal. I tal i com diu la Consellera d’Ensenyament la Sra. Neus Prat “El Consell Comarcal del Moianès s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa per poder millorar el benestar i els hàbits saludables dels alumnes “. Aquest projecte ha estat dissenyat i impulsat per l’Associació de Neurorehabilitació Pediàtrica Integral Sala Puigverd, la qual es dedica al tractament especialitzat de nens i nenes amb necessitats especials a nivell motriu d’origen neurològic, que afecta al moviment i a la postura.

La mateixa Associació ha realitzat un estudi que demostra que hi ha un 15% dels nens i nenes que durant la seva vida escolar, no toquen de peus a terra quan estan asseguts a les cadires de les aules.

La presentació d’aquestes alces als alumnes de les Escoles es dona a conèixer la importància de seure bé, que tots els alumnes no som iguals i, a través d’una sessió participativa i propera els alumnes fa que siguin ells mateixos que escullen si volen aquesta alça o no. A més, el sistema d’aquesta alça és molt pràctic, ja que el propi alumne se la pot treure i posar de la cadira (veure fotos).

Així doncs, aquest mes de novembre més de 800 alumnes de la comarca del Moianès realitzaran tallers per conèixer aquesta alça reposapeus regulable en amplada i alçada, plegable i que s’integra a totes les cadires de quatre potes. En el projecte també es preveu la participació del claustre de professors i de les famílies.

Dates dels tallers:

15 de novembre el matí a l'Escola la Popa de Castellcir

17 de novembre a l'Escola de Monistrol de Calders

21 de novembre a l’Escola de Sant Quirze Safaja

21 de novembre a l’Escola de Collsuspina

23 de novembre l'Escola de l'Estany

23 de novembre a l'Escola Sesmón d'Oló

29 de novembre a l'Escola Pia de Moià

30 de novembre a l'Institut Escola Ramona Calvet de Castellterçol

1 de desembre el matí a l'Escola de Calders

 

 

Per més informació:

Consell Comarcal Moianès

c/ Joies, -11-13

08180-Moià

T. 938301418

ccmoianes@ccmoianes.cat

Darrera actualització: 06.12.2016 | 14:05