Convocatòria roda de premsa

Dimarts, 24 de de gener de 2017 a les 23:10

El dia 24 de gener, a les 12 del migdia, a Can Carner, Moià, s’ha realitzat una de roda de premsa amb l’objectiu de presentar la posada en funcionament del Consell Comarcal del Moianès, així com la presentació del Pla d’Acció del Consell Comarcal del Moianès 2017.

La presentació ha comptat amb la presència de:

  • El President del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras Rubio
  • La Vicepresidenta 1era i responsable de l’Àrea de Serveis a les persones, la Sra. Anna Guixà Fisas
  • El Vicepresident 2n i responsable de l’Àrea de Territori, Sr. Salvador Tressera Purtí
  • President de l’Assamblea d’Alcaldes, el Sr. Pere Genescà Girbau

 

El president Dionís Guiteras ha explicat l’assumpció de competències i inici de prestació de serveis del Consell Comarcal del Moianès, així com el manteniment del Consorci del Moianès, com la part de promoció econòmica del Consell Comarcal, destacant que el Consell mica en mica va adquirint competències pròpies d’ un Consell Comarcal,  així com iniciant la prestació de serveis i realització de projectes  que tot i no ser obligatoris, per la trajectòria del territori de treballar conjuntament s’ han decidit prestar des del Consell.

Ha remarcat el fet que aquest procés de transició s’està implantant de la millor manera  per tal que els habitants del Moianès continuint  rebent la prestació de serveis sense veure’s afectats.

Va exposar també que s’ està apunt d’ aprovar el Pressupost del 2017 que serà aproximadament d’ un milió vuit-cents mil euros.

També ha agraït el suport rebut per part dels representants polítics i equips tècnics dels tres Consells comarcals (Bages, Osona i Vallès Oriental), la Generalitat de Catalunya i  la Diputació de Barcelona, en tot el procés i període de transició.

 

La Vicepresidenta primera i alcaldessa de Sant Quirze, Anna Guixà, ha iniciat la presentació del Pla d’Acció 2017, centrant-se especialment en l’àrea de serveis a les persones i promoció de l’activitat econòmica.  

En aquest sentit ha destacat que des del gener el Consell Comarcal ha assumit la coordinació de la gestió dels serveis socials dels municipis del Moianès, i que les competències d’ Ensenyament s’ assumiran a partir del curs escolar 2017-2018. 

També ha  detallat els diferents projectes que ja s’han dut a terme en aquest sentit, o que s’hi està treballant.(Projecte Educació a temps complert, obertura de l’ Oficina Comarcal de Joventut , Xarxa impulsors de la Garantia Juvenil , etc...)

I en quant a promoció de l’activitat econòmica ha fet menció de les persones contractades en programes de foment i ocupació per part del Consell. Entre el 2016 i 2017 s’ han conctractat un total de 21 persones, s’ ha iniciat el curs de proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior, pel fet de ser comarca també s’ ha pogut formalitzar el Contracte Programa de Turisme 2016-2019 per a realitzar accions de promoció i difusió comarcal, i també que en breu s’ iniciarà la redacció del Pla Estratègic Comarcal.

 

El Vicepresident segon i alcalde de l’Estany, Salvador Tresserra, ha parlat dels projectes i serveis de l’àrea de Territori, destacant que ja es constituexi la ponència ambiental comarcal, que des de l’àrea èr aquest any s’ han prioritzat la mancomunació de tres serveis en els que s’està treballant: l’OSTEM (Oficina de Serveis Tècnics del Moianès) que té com a objectiu mancomunar entre d’altres els serveis d’arquitectura, enginyeria, la gossera, i els  serveis informàtics...

També ha parlat de les inversions concedides en el marc de les Meses de Concertació per un valor de 310.000 €, i de diferents estudis que s’estan duent a terme: l’estudi del Pla Cultural del Moianès, l’estudi per la millora del transport públic, l’inventari de camins...

I ja ha anunciat que a partir del juliol el Consell Comarcal del Moianès disposarà d’Oficina Comarcal del Consumidor i d’Oficina Comarcal d’Habitatge.

També ha informat que s’està elaborant un estudi per analitzar les ubicacions dels serveis  Consell Comarcal.

 

Per acabar, el president de l’Assemblea d’Alcaldes i alcalde de Granera, Pere Genescà ha explicat el funcionament de l’ Assemblea  com un òrgan molt important i representatiu en el que sempre s’ha intentat deixar de banda els colors polítics, i en la que la prioritat és que tots els 10 municipis s’ hi sentin representats.

 

També s’ ha explicat que el Consorci del Moianès continuarà prestant serveis de promoció econòmica ja que el Consell Comarcal encara no té la capacitat per assumir-los, i  per altra banda serveis que prestava fins ara a partir de l’ 1 de gener els prestarà ja el Consell Comarcal ( Joventut , gent gran, dinamització comunitària.. ). Es va explicar qie el  Consorci podia continuar perquè amb la creació de la comarca ha permès que el Consorci es pugui adscriure al Consell .

Els representants del Consell Comarcal han agraït als 19 consellers comarcal per la feina realitzada durant aquest any i mig .

 

Per més informació:

Consell Comarcal del Moianès

Can Carner. Carrer Joies 11-13

08180 Moià

Tel. 93 830 14 18

ccmn.comunicacio@ccmoianes.cat

www.ccmoianes.cat

Darrera actualització: 25.01.2017 | 20:00