Estudi d'actualització de la quantificació de la segona residència al Moianès i el seu impacte econòmic

Dimecres, 29 de gener de 2020

El Consell Comarcal del Moianès va organitzar el 5 de novembre de 2019 una trobada amb empreses de la comarca dels sectors turístic, comercial i de serveis per tal de conèixer la seva participació de la segona residència.

 

Els resultats obtinguts d’aquest procés participatiu han servit per dotar d’una part qualitativa a l’estudi de quantificació de les segones residències al Moianès i el seu impacte econòmic.

Els participants van donar la seva percepció sobre l’impacte econòmic i social que té la segona residència a la comarca i van opinar sobre l’evolució i els canvis que hi ha hagut en els darrers anys. L’estudi s’està fent des del Consell Comarcal del Moianès i compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona.

També es va fer una entrevista en profunditat amb l'associació cultural Modilianum, i es va obrir una enquesta a d'altres entitats i associacions, així com d'altres empreses dels sectors esmentats, per tal de recollir la seva percepció de la segona residència al Moianès. 

 

Objectiu general

- Quantificar l’evolució de la segona residència al Moianès i l’impacte que aquesta té en l’economia i en diverses variables dels diferents sectors, per actualitzar les estratègies d’actuació definides a l’estudi realitzat el 2005.

Objectius específics

- Avaluar la importància quantitativa de la segona residència en el conjunt del Moianès i en cadascun dels seus municipis, així com l’evolució que ha sofert.

- Revisar la capacitat que té la segona residència de dinamitzar l’economia del Moianès i d’induir nous sectors emergents.

- Realitzar entrevistes en profunditat a agents del territori per actualitzar el perfil de l’usuari de la segona residència i llur comportament pel que fa a l’ús i consum d’aquesta i del territori.

- Revisar les actuacions i propostes de l’estudi de 2005 per fomentar un creixement del territori basat en la sostenibilitat i analitzar tant les potencialitats emergents en noves iniciatives empresarials com les capacitats d’absorció dels serveis públics locals. 

 

Darrera actualització: 18.01.2024 | 11:21