Monistrol de Calders

El patrimoni d’una gent amb encant

Monistrol de Calders, amb una població de 752 habitants (segons dades idescat 2023) és el municipi més jove del Moianès. Va formar part del municipi de Calders fins a l’any 1934.  Monistrol de Calders es caracteritza per ocupar un territori muntanyós, amb alternança de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes, alzinars i matolls. Envoltat de boscos i rieres és un indret idoni per practicar senderisme, btt…, i gaudir dels encants del paisatge i la natura. També hi podem trobar restes arqueològiques: al Pla de Trullars hi ha un dolmen en molt bon estat.

Monistrol sorprèn per l’abundància de l’aigua; eren més de 30 les fonts que brollaven per diversos indrets. Els darrers anys moltes d'elles s'han assecat o fins i tot perdut. El seu terme és creuat per tres rieres, que s’uneixen al capdavall del poble per formar el riu Calders.

L’efecte de l’erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singulars i atractives.

La gastronomia és un altre dels trets característics d’aquest municipi, amb diversos establiments de renom, on es pot degustar la bona i autèntica cuina catalana i adquirir diversos productes de la terra elaborats de forma artesanal.

Enllaç amb la web de l'Ajuntament: https://www.monistroldecalders.cat/

Darrera actualització: 06.03.2024 | 21:00
Darrera actualització: 06.03.2024 | 21:00