Castellterçol

Encant i personalitat a cada racó


Castellterçol, situat a l’extrem sud de la comarca del Moianès, ha nascut dalt un turó. Molts indrets del terme són una talaia sobre la comarca i muntanyes importants com el Montseny, Montserrat o el Pirineu. El municipi està esquitxat de masies i envoltat de camps i boscos, i té, com a guardià singular, el castell de Castellterçol. Actualment hi viuen 2.729 habitants (segons dades Idescat 2023).

El poble ha tingut dues crescudes històriques importants que li han donat personalitat. Una al segle XVII, gràcies al tèxtil i a la indústria del gel. L’altra amb l’arribada de l’estiueig. En són testimonis el curiós rentador de llana del Roquer i una dotzena de robustes poues de gel, nombroses llindes de pedra del casc antic o els casals elegants de la primera meitat del segle XX.

El municipi viu del comerç i el turisme, els serveis i una petita indústria, especialitzada sobretot en l’alimentació. Al cabàs el podem omplir de xai ecològic i embotits tradicionals,  conserves de bolets, tòfones i mel,  bombons i pastisseria selecta, hamburgueses vegetals i plats precuinats.

El poble presumeix de tenir entitats molt actives i festes de gran tradició. Entre elles, l’Escudella o la Dansa de Castellterçol, declarada d’Interès Nacional. A la plaça Prat de la Riba  es pot visitar la casa-museu on va néixer i morir aquest cabdal polític català.    

Enllaç amb la web de l'Ajuntament http://www.castelltersol.cat

Darrera actualització: 6.03.2024 | 20:46
Darrera actualització: 6.03.2024 | 20:46