Ens de participació ciutadana

Consell de la Gent Gran del Moianès

A partir de la trobada de Casals i Associacions de la gent gran del Moianès realitzada l’any 2019, es detecta la necessitat de comptar amb un espai comú per les diferents entitats de gent gran del territori. Actualment aquest ens de participació ciutadana compta amb  la participació de persones grans dels municipis de Calders, Collsuspina, Granera, l’Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.

També, des de l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat, s’anima els territoris a formar aquests tipus d’òrgans i escollir un representant pel Consell de la Gent Gran de Catalunya.

El futur Consell de la Gent Gran hauria de ser un espai format per un conjunt de persones i entitats del territori que tinguin el desig de vetllar pel benestar de la gent gran i promoure accions dirigides a l’envelliment actiu i de qualitat. A més, el Consell pot ser l’òrgan de participació que orienti als responsables polítics i als equips tècnics de la comarca en el disseny de les polítiques públiques dirigides a la gent gran del Moianès.

Per al lideratge d’aquest procés es constituirà un grup motor format per diferents col·lectius (entitats, casals, associacions de gent gran del territori), i amb representació de serveis que treballen per aquest col·lectiu i persones grans a títol individual.

Aquest procés es va iniciar amb una trobada a nivell tècnic (Àrea de serveis a les persones) i polític (President i Consellera) per establir unes bases metodològiques i polítiques de consens. Posteriorment es va citar a la gent gran dels Casals, entitats i grups de gent gran per formar part del grup motor. Aquest grup s’ha anat trobant regularment per tal de definir i vetllar els següents aspectes:

- Contrast de la proposta metodològica per a l’impuls del procés participatiu.

- Valoració de possibles models de consell, a partir del coneixement d’experiències d’altres territoris.

- Identificació d’agents clau a incorporar al procés participatiu.

- Contrast de les informacions que es vagin recollint en la dinamització al territori.

- Co-preparació de les primeres trobades del nou Consell de Gent Gran.

_____________

Aquest Consell, actualment ja format, està treballant amb l'àrea de Dinamització de la Gent Gran del Consell Comarcal del Moianès en aspectes com: 

- L'organització d'activitats en els diferents municipis (conferències, tallers, caminades...)

- Implementació de la guia coamrcal per fer front als maltractaments de persones grans. 

- Elaboració del Pla Comarcal de la Gent Gran.

Com dèiem, actualment compta amb la participació de persones grans dels municipis de Calders, Collsuspina, Granera, l’Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.

Les trobades que s'han fet fins a data d'avui són les següents: 

- 14.10.2019- Trobada àrea serveis a les persones (5 assistents)

- 04.11.2019 - Trobada comissió política (3 assistents)

- 04.11.2019 - Trobada Grup motor (7 assistents)

- 22.11.2019 - Trobada Grup motor (8 assistents)

- 09.12.2019 - Trobada Grup motor: visita al Consell de la Gent Gran de l'Anoia ( 8 assistents)

- 10.01.2020 - Trobada Grup motor (9 assistents)

- 05.02.2020 - Trobada Grup motor (8 assistents)

- 24.02.2020 - Trobada Grup motor (9 assistents)

La propera trobada està prevista pel dia 16 de març, on s'aprofitarà per fer l'acte postconfressual per part de l'oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya per tal de fer un traspàs dels acords presos al 8è. Congrés Nacional de la gent gran del passat 24 d'octubre.

_____________

Espai obert a la participació:  Si vols fer-nos alguna proposta, suggeriment o aportació, ho pots fer en el següent formulari:

Bústia de suggeriments

Avís legal

L’enviament des les dades introduïdes en aquest formulari per part de l’usuari, implicarà l’acceptació expressa i sense reserves de la política de protecció de dades personals que figura al peu d'aquesta pàgina. El Consell Comarcal utilitzarà aquestes dades exclusivament per a la prestació del servei o gestió sol·licitada. En cap cas es cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari, excepte quan siguin necessàries per a la prestació del servei sol·licitat o siguin requerides per les autoritats públiques competents, de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment.

Darrera actualització: 09.03.2020 | 14:42
Darrera actualització: 09.03.2020 | 14:42