Empreses del Moianès participen en un estudi sobre l'impacte de les segones residències a la comarca

Divendres, 8 de novembre de 2019 a les 16:00

Els assistents també van participar en una sessió sobre les oportunitats del turisme sostenible. 

Empreses del Moianès van assistir el passat dimarts, a la casa de turisme rural Mas Vilarrasa de Moià, per col·laborar en un estudi sobre l'impacte de les segones residències a la comarca. El taller va estar organitzat en el marc dels treballs d’actualització de l’estudi de quantificació i anàlisi de l’impacte econòmic de la segona residència al Moianès, que es va redactar l’any 2005.  Els presents van donar la seva percepció sobre l’impacte econòmic i social que té a la comarca i van opinar sobre l’evolució i els canvis que hi ha hagut en els darrers anys. L’estudi s’està fent des del Consell Comarcal, compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona i està previst que es publiqui l’any 2020.

Per altra banda, més d’una trentena de persones de diferents empreses del Moianès i d’altres destinacions de la demarcació de Barcelona van assistir, també al Mas Vilarrasa, a un taller de Turisme sobre les oportunitats que ofereix el turisme sostenible. La jornada, organitzada pel Consorci del Moianès en col·laboració amb Cambra de Comerç Barcelona i Diputació de Barcelona, va permetre que empreses que es dediquen al turisme, comerços i altres serveis, coneguessin experiències i eines de sostenibilitat: una oportunitat per a les empreses turístiques i els destins.

El compromís de qualitat turística Biosphere té com a objectiu d’impulsar i desenvolupar empreses i destins turístics que apostin per un turisme no agressiu, sostenible i que sigui respectuós amb el medi ambient.

Actualment, el destí turístic del Moianès està adherit al compromís amb la sostenibilitat Biosphere i hi ha vuit establiments de la comarca que compten amb aquest certificat.

 

Darrera actualització: 14.11.2019 | 11:59