El Govern de la Generalitat aportarà 31 milions d'euros al sector cultural per pal·liar l'aturada provocada pel Covid-19

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 00:00

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un primer paquet de mesures que aportarà 31 milions d’euros al sector cultural amb l’objectiu de minimitzar l’afectació de l’aturada d’activitats pel coronavirus. 

El Govern presenta la línia de crèdit ICF - Cultura i Liquiditat, dotada amb 10 milions que es poden sol·licitar en quantitats que oscil·len entre els 20.000 i els 300.000 euros, retornables a 5 anys i amb el primer any de carència, de manera que només es paguen interessos. L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) valorarà l'elegibilitat dels projectes i s'ha establert un mecanisme amb Institut Català de Finances (ICF) per agilitzar el procediment de concessió.

Per ajudar a pagar els interessos del primer any de la línia de crèdit ICF – Cultura i Liquiditat, també es crea la subvenció Línia Interessos Covid a través de l’ICEC. La intenció d’aquesta línia és injectar liquiditat via préstec sense cost el primer any de crisi. La dotació prevista és de 350.000 euros.

D’altra banda, el Departament de Cultura convocarà diverses línies d’ajut directe extraordinari amb motiu de l’estat d’alarma, a les quals es podran acollir tots els destinataris habituals de les línies de subvencions que convoca el Departament.

Per a més informació, feu clic aquí.

Per consultar el pla de rescat del sector cultural davant la crisi del Covid-19, feu clic aquí.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 08:33