Informe territorial de la demarcació de Barcelona 2020

Dijous, 30 de juliol de 2020 a les 00:00

Realitzat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, per donar resposta a les necessitats d'informació socioeconòmica més actualitzada i recollida de les mesures més importants que l'Administració local està promovent per tal d'ajudar a pal·liar aquesta crisi. 

Per aquest motiu, s'inclouen també dades relatives al primer semestre d'enguany, a fi que l'informe sigui encara més útil en una situació especialment díficil. 

A 30 de juny de 2020 la població ocupada de la província és un -4,4% inferior a un any enrere, els llocs de treball un -4,8% i els aturats registrats augmenten un 33,8%. Precisament el col·lectiu dels joves són els més afectats tant en la caiguda de l'ocupació (-13,8%) com en l'augment de l'atur (+61,5%). A més, pel que fa als ERTOs a 30 de juny encara hi havia 310.221 persones en aquesta situació i 180.065 autònoms rebien la prestació extraordinària.

Però l'anàlisi del període precrisi, l'any 2019, també és necessari per comprendre millor els fluxos posteriors. Així, després de cinc anys de creixement sostingut, les dades recollides en aquesta edició confirmem una certa desacceleració en la majoria d'indicadors respecte al creixement sostingut en el període 2014-2018. 

Com sempre, l'estudi es complementa amb dues monografies que aborden les economies local des de diferents perspectives: el primer analitza la globalització i la diversificació geogràfica dels mercats exteriors de la província de Barcelona, i el segon parteix d'una qüestió que la pandèmia ha posat sobre la tauls: quina relació tenim amb la ciutat i el territori?, presentant el paisatge com un factor de desenvolupament econòmic local. 

Darrera actualització: 16.09.2020 | 17:57