Creació del Consell de la Gent Gran del Moianès

Diumenge, 2 de febrer de 2020 a les 00:00

A partir de la trobada de Casals i Associacions de la gent gran del Moianès realitzada l’any 2019, es detecta la necessitat de comptar amb un espai comú per les diferents entitats de gent gran del territori.

També, des de l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat, s’anima els territoris a formar aquests tipus d’òrgans i escollir un representant pel Consell de la Gent Gran de Catalunya.

El futur Consell de la Gent Gran hauria de ser un espai format per un conjunt de persones i entitats del territori que tinguin el desig de vetllar pel benestar de la gent gran i promoure accions dirigides a l’envelliment actiu i de qualitat. A més, el Consell pot ser l’òrgan de participació que orienti als responsables polítics i als equips tècnics de la comarca en el disseny de les polítiques públiques dirigides a la gent gran del Moianès.

Per al lideratge d’aquest procés es constituirà un grup motor format per diferents col·lectius (entitats, casals, associacions de gent gran del territori), i amb representació de serveis que treballen per aquest col·lectiu i persones grans a títol individual.

Aquest procés es va iniciar amb una trobada a nivell tècnic (Àrea de serveis a les persones) i polític (President i Consellera) per establir unes bases metodològiques i polítiques de consens. Posteriorment es va citar a la gent gran dels Casals, entitats i grups de gent gran per formar part del grup motor. Aquest grup s’ha anat trobant regularment per tal de definir i vetllar els següents aspectes:

- Contrast de la proposta metodològica per a l’impuls del procés participatiu.

- Valoració de possibles models de consell, a partir del coneixement d’experiències d’altres territoris.

- Identificació d’agents clau a incorporar al procés participatiu.

- Contrast de les informacions que es vagin recollint en la dinamització al territori.

- Co-preparació de les primeres trobades del nou Consell de Gent Gran.

Actualment compta amb la participació de persones grans dels municipis de Calders, Collsuspina, Granera, l’Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 13:32