Les potencialitats d’una nova comarca, la cultura al Moianès

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 09:00

Per assolir un desenvolupament del Moianès en tots els camps (social, econòmic, territorial i mediambiental) i de manera sostenible, cal considerar la cultura com un factor central en la generació de qualitat de vida, benestar i cohesió social, identitat col·lectiva i atractivitat.

Aquest treball té per objectiu establir les bases i les línies estratègiques d’actuació del Consell Comarcal del Moianès per als propers anys en els àmbits de la cultura i la creativitat, considerant la seva relació amb les activitats turístiques i la gastronomia, l’educació, i la promoció econòmica (en especial les fires i altres esdeveniments i l’emprenedoria).

Aquesta proposta de bases i de línies d’actuació constituirà el punt de partida per a que el Consell Comarcal segueixi treballant a partir dels continguts presentats en aquest document amb la finalitat de potenciar el desenvolupament cultural del Moianès i promoure una interrelació més dinàmica entre els agents culturals del conjunt de la comarca.

Metodologia utilitzada:

- Realització d’entrevistes en profunditat: individualitzades i visites presencials als 10 municipis de la comarca.

- Realització de sessions de treball en grup amb informadors qualificats.

- Celebració d’una jornada de participació: oberta tant a la societat organitzada (entitats i associacions) com a la ciutadania a títol individual.

- Obertura d’una bústia on-line: per a la participació en aquest projecte.

Resultats: 

- Els resultats d'aquest procés es troben detallats en el document Pdf adjunt.

Darrera actualització: 07.03.2024 | 17:46